Biberin paprika, sivri, dolmalık, kırmızı, domates ve çarliston gibi çeşitleri bulunuyor. Yeşil, sarı veya kırmızı renkte olabilen sivri biber hafifçe uzun, sivri uçlu şekliyle ve acılığıyla tanınıyor.
Tazeyken yeşil ve tatlı olan sivri biber olgunlaştığında veya güneşe uzun süre maruz kaldığında sarı-kırmızı renk alarak acılaşıyor.
Biberlerin acılık miktarını ölçmek amacıyla Scoville ölçeği kullanılıyor. C vitamini yönünden son derece zengin olan sivri biber ayrıca içeriğinde bulunan kapsaisin nedeniyle metabolik hızı artırıyor.
Öte yandan bazı bireyler sivri bibere alerjik reaksiyon gösterebiliyor. Bu tepkiler genellikle ciltte kaşıntı ve kızarıklık şeklinde görülüyor.
Aşırı miktarda sivri biber tüketimi bazı bireylerde mide rahatsızlığına neden olabiliyor. Diğer yandan içerdiği lifler sayesinde sivri biber sindirim sistemini düzenleyerek kabızlığı önleyebiliyor.

3-4 adet orta boy (100 gram) sivri biber, 1 diyet değişimi sebze yerine kullanılıyor. Konu hakkında geniş bilgi için diyetisyeninizle görüşün. Sağlıklı, dengeli ve keyifli günler diliyorum.
Bir yanıt yazın